Anna Furness utsedd till ny vd i SMF Skogsentreprenörerna

SMF:s styrelse har beslutat att utse Anna Furness, inte minst känd för sitt arbete med allmänna bestämmelser för skogsentreprenad, ABSE 09, till ny vd för SMF Skogsentreprenörerna och SMF Certifiering AB. Hon tillträder sitt uppdrag i november.

Anna Furness är jägmästare och civilingenjör i industriell ekonomi. Under sex år har hon forskat om skogsindustrins värdekedjor, beställar- och leverantörsrelationer, kontraktering och organisation på SkogForsk.

Hon har lång och gedigen kunskap om skogsbrukets entreprenad- och entreprenörsfrågor men också ett brett kontaktnät i branchen. Anna Furness är ett bekant namn i skogsbranschen efter att, på ett framgångsrikt sätt, initierat och lett arbetet med att skapa skogsbrukets första allmänna bestämmelser för skogsentreprenad, ABSE 09. De senaste åren har hon arbetat som affärsutvecklare och vd-stabsanalytiker på SIS, Swedish Standards Institute. Anna Furness har också god insikt i certfieringsfrågor genom sin post som ledamot i SMF Certifiering AB, ett helägt dotterbolag till SMF Skogsentreprenörerna ekonomiska förening som erbjuder gruppcertifiering enligt PEFC för landets skogsentreprenörer. Anna Furness tillträder även som vd för SMF Certifiering AB.

– Jag är mycket nöjd med att kunna presentera Anna Furness som ny vd för SMF Skogsentreprenörerna. Hon har en strategisk och konstruktiv syn på skogsentreprenörens roll i branschens vidare utveckling och en omvittnad förmåga att skapa driv och engagemang i komplexa utmaningar. Det, tillsammans med hennes entreprenöriella grundinställning, gör henne väl lämpad att leda SMF, säger styrelseordförande Mats Ågren.

Anna Furness ser fram emot uppdraget.

– Skogsentreprenören är en helt central aktör när vi som bransch ska ta ansvar för ett lönsamt och hållbart bruk av skogen. Jag kan därför inte tänka mig en mer meningsfull uppgift än att serva och företräda den svenska skogsentreprenörskåren och ser verkligen fram emot att axla uppdraget som vd på SMF, säger Anna Furness.

Anna Furness tillträder sitt uppdrag i november.

För mer information, kontakta gärna:

Anna Furness:
070-490 52 18, anna.furness@skogsentreprenad.nu

Mats Ågren, styrelseordförande i SMF Skogsentreprenörerna:
070-668 95 51, mats.agren@skogsentreprenad.nu